Hotels

De leukste hotels in Praag

Ben je van plan om binnenkort een lekker weekendje naar Praag te gaan? Hier zullen de leukste hotels voor je op een rijtje gezet worden. Boeken was nog nooit zo makkelijk. Er zijn tal van hotels, hostels en B&B’s te vinden in Praag. Het grootste deel van de verblijfplaatsen bestaat uit appartementen. Zowel particulieren, als organisaties verhuren appartementen tegen zeer scherpe prijzen. Daarnaast liggen hotels vaak net buiten het centrum, terwijl appartementen midden in het centrum gelegen zijn. Ook appartementenverhuurders staan streng onder controle, dus je hoeft niet bang te zijn dat je opgelicht wordt. Boeken via een betrouwbare site als Booking.com of Trivago blijft wel aan te raden. Je kunt hier honderden recensies lezen en alle exacte informatie over het verblijf raadplegen.

Mosaic House

Zelf heb ik gedurende mijn verblijf in Praag overnacht in het Mosaic House. Mosaic House is een hotel, hostel en appartementencomplex in één. Voor het hotel staan beelden van reusachtige paddenstoelen en hangen er mannetjes aan paraplus aan de stroomkabels in de straten. Een echte toeristische trekpleister is het hotel daarom ook wel geworden. Het hotel is een design hotel en dat zie je ook aan alles van binnen. Een strakke maar toch excentrieke inrichting. Naast de gedeelde kamers en de standaard hotelkamers zijn er ook appartementen, welke ik geboekt had. Dit appartement had een dakterras met prachtig uitzicht over de stad. Een aanrader dus! Het hele hotel is goed beveiligd met een inlogsysteem, camerabewaking en mistgeneratoren/alarm rookgenerator. Ook heeft het hotel een zeer goed restaurant en een leuke bar/club voor in de avonduren. De tram stopt voor de deur en de dichtstbijzijnde metrohalte is ongeveer 5 minuten lopen.

Alchymist Grand Hotel & Spa

Dit hotel is één van de meest luxe hotels van Praag. Zoals de naam al doet vermoeden bevat dit hotel een Spa ruimte met zwembaden, stoombaden, sauna’s en een massageruimte. Dit hotel valt wel in de duurdere prijsklasse, maar je krijgt wel waar voor je geld. De Alchymist heeft ook nog suites in een ander deel van de stad. Deze suites zijn sprookjesachtig ingericht en lijken op kasteelkamers.

Hotel UNIC Praag

Dit hotel is het goedkoopste hotel van de drie, maar bevat bijna evenveel luxe als Mosaic House en Alchymist hotels. Ook dit hotel is op wandelafstand van het centrum en is inclusief uitgebreid ontbijt. Daarnaast is het personeel een groot pluspunt van dit hotel. Zij geven je het gevoel thuis te zijn en doen er alles aan om je een onvergetelijke trip te bezorgen.