Gabor schoenen

Shoppen voor de feestdagen: op tijd beginnen!

Het lijkt nog lang te duren, maar het is dus echt, zomaar ineens, al november! Je kunt dus beter NU beginnen met shoppen voor de feestdagen. Of het nu gaat om cadeaus of om kleding voor jezelf en de rest van je gezin: de tijd begint te dringen. Het goede nieuws is wel dat je tegenwoordig de deur niet meer uit hoeft om te shoppen. Dat scheelt alvast veel ergernissen. Denk alleen maar aan de ellende van het parkeren op een zaterdagochtend… Pfoeh! Ook schoenen (bijvoorbeeld Gabor schoenen) en kleding laat je gewoon lekker thuis bezorgen. Dus ga er maar eens goed voor zitten. Kop snert met rookworst erbij en shoppen vanuit je luie stoel.

Plan je uitgaven zorgvuldig

Het is helemaal niet gezegd dat je de inkopen voor de feestdagen pas na de zomer mag doen. Want wat als je voor die tijd een goede aanbieding tegenkomt? Dan kun je dan alvast wat cadeaus inslaan. Het is wel verstandig om een lijstje met je aankopen te maken. Zo vergeet je niet wat je al in huis hebt en kun je precies uitrekenen wat je nog kwijt bent. Je kleding kun je best in de uitverkoop kopen, dat is juist slim, want hoe verder in het jaar hoe duurder alles lijkt te worden.
Gabor schoenen

Spreek een budget af met je partner

Voor er geshopt gaat worden voor de cadeaus voor de feestdagen, is het echt slim om even een budgetbespreking te houden met je partner. Je spreekt dan duidelijk af wat jullie maximaal willen uitgeven aan de feestdagen. Of je dit budget inclusief kleding, decoratie en voedsel doet, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Je kunt ook voor ieder onderdeel een apart “potje” maken. Zolang jullie goed blijven communiceren over de aankopen grijpen jullie niet mis wanneer de huur of de hypotheek betaald moet worden.

Shop, ook online, verstandig

Begin dus vooral op tijd met shoppen, maar er zijn nog meer handige tips. Veel bedrijven rekenen tot een bepaald besteld bedrag nog steeds verzendkosten. Het is dus verstandig om zoveel mogelijk artikelen in één bij dezelfde webshop te bestellen. Je betaalt dan veel minder verzendkosten of de bezorging wordt zelfs gratis uitgevoerd. Maak vooral geen gebruik van de inpakservice. Deze is misschien gratis, maar kan er wel voor zorgen dat je het overzicht kwijt raakt. Pak alle cadeaus pas op het laatste moment in en zet er dan direct de naam van de ontvanger op.