Hoe kom ik erachter wat voor interieur ik mooi vind?

Ga je binnenkort verhuizen, maar weet je nog niet zo goed hoe je alles wilt inrichten? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden als het om interieur en inrichting gaat, dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen wat je écht mooi vindt en zo kun je beginnen met zoeken naar meubels en decoraties voor jouw huis. In dit blog leg ik uit hoe je op verschillende manieren kunt onderzoeken wat jouw persoonlijke stijl is, zodat je je nieuwe huis naar jouw smaak kunt inrichten.

Inspiratie

Ten eerste is het een goed idee om in verschillende woonmagazines te bladeren of op het internet te zoeken naar meubels, planten en kleuren voor op de muur. Je kunt bijvoorbeeld een inspiratiebord maken op Pinterest of foto’s opslaan op Tumblr, Instagram of in je winkelmandje van een online woonwinkel. Hou je niet zo van online naar inspiratie zoeken? Dan kun je ook een collage maken van uitgeknipte stukjes uit een magazine. Op die manier zie je namelijk alles wat je leuk vindt bij elkaar en vind je waarschijnlijk overeenkomsten en dingen die goed bij elkaar passen. Zo weet je beter waar je moet beginnen als je daadwerkelijk op zoek gaat naar jouw nieuwe meubels.

Woongigant of kringloopwinkel

Wat ook heel erg kan helpen om te weten wat je leuk vindt voor in huis, is door gewoon eens langs te gaan bij een leuke woongigant of kringloopwinkel. Wie weet vind je er al iets wat je sowieso wilt meenemen. Voordat je al meubels gaat kopen, kun je ook eerst een keer langsgaan om te kijken wat je mooi vindt. Maak daar foto’s van en vergelijk alles met elkaar als je weer thuis bent. Op die manier weet je zeker dat je niet heel impulsief iets hebt gekocht wat je later niet meer mooi vindt.

Kijk naar woonprogramma’s

Alle woonprogramma’s op tv zijn natuurlijk heel erg commercieel, maar het is wel leuk om er af en toe naar te kijken als je een beetje wilt weten wat jij (en eventueel je partner) leuk vindt/leuk vinden. Ga daarna online of in de winkel op zoek naar iets vergelijkbaars en combineer het met iets anders wat je mooi vindt.

Meubels kopen

Is het al zover om meubels te kopen? Kijk dan ook goed naar welke kleur je op de muur hebt en wat voor kleur je vloer heeft. Heb je veel zware spullen uitgezocht? Schakel dan een verhuisbedrijf in om je te helpen. Huur bijvoorbeeld een verhuislift den haag, als je naar Den Haag gaat verhuizen. Bij verhuizen rotterdam kun je terecht als je in (de omgeving van) Rotterdam gaat wonen, etc.