bedrijfsafval

Bedrijfsafval abonnement houdt jouw werk schoon!

Wat voor bedrijf je ook hebt, wat je er ook doet, er wordt altijd afval gemaakt. Dit kan lastig zijn als het niet goed in de gaten gehouden wordt; je komt er immers om te werken, dan denk je er niet altijd aan om het vuilnis zo nu en dan weg te brengen en je afval te scheiden. Maar je kunt het jezelf, je bedrijf en je werknemers een stuk makkelijker maken met slim gebruik van afvalcontainers en een abonnement voor je bedrijfsafval.

Wat maakt bedrijfsafval anders dan gewoon afval?

Bij bedrijfsafval gaat het om afval wat wordt gemaakt door een bedrijf. Bij veel kantoorbedrijven bestaat dit hoofdzakelijk uit papier, karton en kunststof. Maar ook in de bouw of in winkelketens wordt er dagelijks veel afval geproduceerd wat ook uit andere stoffen kan bestaan. Een andere uitzondering is horeca bedrijfsafval, waar niet alleen veel verpakkingen worden weggegooid maar er ook veel GFT-afval geproduceerd wordt. Het is natuurlijk belangrijk dat dit alles gescheiden wordt, maar omdat het vaak gaat om massaproductie is het natuurlijk ook aanzienlijk veel meer afval dan bijvoorbeeld thuis. Er gaan hele containers bedrijfsafval per dag doorheen, dus het is wel belangrijk dat dit goed wordt bijgehouden!

Sluit een bedrijfsafval abonnement af

Je kunt online gemakkelijk een bedrijfsafval abonnement afsluiten om te zorgen dat je bedrijfsafval niet ophoopt. Je kiest simpelweg de soort container die wil, de maat die het moet zijn, afhankelijk van hoeveel van welke soort afval je produceert, en plaatst een bestelling. Vervolgens kun je aangeven hoe vaak je wil dat de container geleegd wordt. Als het om GFT-afval gaat is het verstandiger om dit regelmatig te doen, voor papier en kunststoffen is dit natuurlijk minder urgent. Afhankelijk van al deze factoren zijn er verschillende prijzen. De tarieven zijn all-in, en zijn dus inclusief het leveren van de container, de huur ervan, eventuele toeslagen, het legen van de rolcontainer op regelmatige basis en vervolgens het verwerken van het afval.

Als je niet weet wat verstandig is voor jouw bedrijf kun je op de site van het bedrijf waarbij je het bedrijfsafval abonnement afsluit ook aanklikken wat voor bedrijf je hebt. Vaak kun je ook andere handige dingen toevoegen aan je abonnement, zoals bijvoorbeeld het mee leveren van vuilniszakken elke keer als de containers geleegd worden. Je kunt de prijzen ook makkelijk vergelijken met dat van andere bedrijven of jouw huidige abonnement. Zo weet je zeker dat je met je bedrijfsafval altijd zo voordelig en goedkoop mogelijk uit bent!