Kleine onderneming in sieraden

Sinds kort is mijn dochter begonnen met haar eigen kleine onderneming. Ze houdt zich graag bezig met mode. Het liefst koopt ze elke dag een nieuw item om haar outfits op te vrolijken. Ik wilde haar meegeven dat je niet alles steeds nieuw moet kopen. Want sommige kledingstukken draagt ze maar een aantal keer en dan ligt het vervolgens in de kast. Ze moet goed nadenken voordat ze iets aanschaft. Vervolgens vertelde ik haar dat je een outfit ook kan veranderen door mooie accessoires te gebruiken. Zoals sieraden, die kunnen een outfit helemaal afmaken. Ze wilde toen bij haar eigen outfits bijpassende sieraden. Dit zou aardig prijzig worden als ze steeds nieuwe sieraden zou kopen. Dus besloot ze het zelf te gaan maken. Op school liep ze nu rond met haar eigen sieraden. Ze kreeg hier veel complimenten over. Daarom besloot ze om haar eigen kleine onderneming te beginnen in sieraden.

Verkoop sieraden via internet

Ze kocht haar inkopen in bij een groothandel. Ze is langs gegaan bij deze groothandel om te kijken wat ze mooi vindt en of de kwaliteit haar beviel. Ze is begonnen met bedelarmbandjes, waarvan je de bedeltjes steeds kan veranderen. Hierdoor heeft je sieraad snel een andere sfeer. Eerst begon het met alleen sieraden verkopen op school. Mijn dochter nam dan de sieraden mee naar school en verkocht ze voornamelijk aan vriendinnen. Alleen toen vertelden ze dat de vriendinnen van haar vriendinnen van andere scholen ook geïnteresseerd waren. Toen besloot ze om een website op te zetten en via hier haar verkopen te gaan doen. Zo was de betaling ook gelijk geregeld voordat mijn dochter het sieraad daadwerkelijk aan het maken is. Ze ging de bestellingen opsturen via de post. Ze wilde wel een goed verpakkingsmateriaal gaan gebruiken. De sieraden mochten niet kapotgaan gedurende de verzending. Het moest ook niet te groot verpakkingsmateriaal zijn, want dan kon het niet meer worden verstuurd als post. Dan moest het via de pakketdienst gaan. Wat een stuk duurder zou zijn.

Verpakkingsmateriaal voor verzending

Na wat rondzoeken op internet kwam ze bij de site van Vermeij. Een leverancier voor verpakkingen. Ze hadden erg veel mogelijkheden, uiteindelijk kwamen we op luchtkussen enveloppen. Hiermee kan je lichte producten via de brievenbus versturen aan klanten. Door de dikke laag luchtkussenfolie bieden deze enveloppen extra bescherming aan het product, kortom ideaal voor de sieraden. De luchtkussen enveloppen hebben ook een zelfklevende sluiting, zodat ze goed afgesloten blijven tijdens verzending. Zonder dat er veel plakband wordt gebruikt voor het dichtplakken van de envelop. Verder zijn de luchtkussen enveloppen in veel verschillende formaten te verkrijgen. Van envelop 11 formaat tot a3 formaat. Ook kan er gekozen worden voor een witte of bruine kleur van de envelop.