Alleen sporten helpt niet om een killer body te krijgen.

We willen allemaal gezond leven en uiteindelijk een goed lichaam. Maar zolang jij je goed voelt in jouw lichaam is er natuurlijk niets aan de hand. Zolang alles ook maar goed werkt. Want dat wil je uiteindelijk. Maar om nu 5 dagen in de week vol op te gaan sporten en knallen, dat gaat natuurlijk niet helpen. Je moet eigenlijk ook een beetje je levensstijl omgooien om echt resultaten te zien. Om nu gelijk te gaan crashen en alleen nog maar gezonden dingen te eten, dat moet je natuurlijk ook niet doen. Want dat hou je natuurlijk niet vol. Je moet een goede balans zoeken en natuurlijk kijken wat voor jou werkt.

Luister goed naar jouw lichaam. 

Het is belangrijk in deze tijden om goed naar je lichaam te luisteren. Want die geeft uiteindelijk aan wat wel of wat juist niet werkt. En geef het tijd. Het is niet zo dat je in een keer een geheel ander lichaam krijgt. Daar moet je natuurlijk voor werken. Want hoe lang deed je erover om het lichaam te hebben wat je nu hebt, dus de verandering duurt natuurlijk ook even. Je lichaam moet eerst door krijgen dat er een verandering aan komt. En uiteindelijk reageert je lichaam daar op natuurlijk. Bij de een werkt het wel om super gezond te gaan eten en de ander moet juist meer calorieën binnen krijgen om verandering te zien. Een vriend van mij moest op een dag zoveel calorieën naar binnen krijgen dat hij heel de dag door aan het eten was. Maar de verandering kwam er wel, ook omdat hij natuurlijk gezond at en wel eens deed cheaten en iets slechts pakte, maar hierbij ook goed deed sporten. Hij begon met supplementen te slikken, in de hoop dat het daardoor sneller ging. Denk bijvoorbeeld aan magnesium of bepaalde vitamines. Maar niet bij iedereen werkt dat, bij hem dus niet. 

Het is niet erg dat je verschillende methodes probeert, maar wanneer het niet werkt moet je de moed niet opgeven, want waarschijnlijk werkt er dan wel een andere manier. Wanneer je ook ergens sport, kan je altijd daar vragen wat er voor jou kan werken. Wie weet kunnen zij wel een voedingsschema opstellen waar jij op moet letten. Want het is ook zo, welk doel heb je? Dat is ook een belangrijke om te weten. Maar twijfel niet om hulp te vragen, dat is altijd beter en kom je er misschien ook wel sneller achter waar jij op moet letten en wat voor jou werkt.