Poloshirts hemdvoorhem

Poloshirts, netjes maar toch casual!

Hoe bereik je dat. Een casual look die er toch netjes uit ziet? Ik dacht eerst dat een business-casual look bestond uit een overhemd met eventueel een stropdas en een nette broek. Maar poloshirts behoren ook tot de business-casual look. Ik zal vertellen wat de geschiedenis is van de polo, welk soort polo’s  er zijn, wanneer je een polo kan dragen en van welk materiaal een polo is gemaakt.

Business-casual look

Business casual is een opkomende trend in de mode wereld. Het is namelijk zo dat veel jongeren er elke dag netjes en zakelijk uit willen zien. Zo kunnen ze aan de wereld tonen dat ze professioneel zijn. Deze look bestaat vaak uit een overhemd met colbert waarbij de heren ook nog een stropdas dragen. Zo zien ze er ten allen tijden uit alsof ze aan het werk zijn. Het is een look die echt steeds groter aan het worden is. Poloshirts worden ook steeds populairder en dit komt ook doordat er steeds meer polo’s worden gemaakt met bekende merknamen. Merknamen zoals Calvin Klein, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren en Lacoste zijn steeds populairder aan het worden. Dit komt doordat er momenteel een merknamen trend is. De trend is dat duidelijk herkenbare merken hun merknaam of logo expliciet tonen op de kledingstukken.

Geschiedenis van Poloshirts

Polo’s bestaan als geruime tijd en werden rondom 1920 ontworpen door de toenmalige tenniskampioen, de heer Lacoste. Toen moest tennis nog gespeeld worden in een wit overhemd. Dit was onhandig voor de drager omdat een overhemd niet zoveel bewegingsvrijheid heeft als in een poloshirt. De oplossing was dus ook het dragen van een poloshirt. Het poloshirt werd in 1933 uitgebracht onder het merknaam Lacoste. Nu dragen mensen die geen tennis spelen ook poloshirts als een nettere variant van een T-shirt. Veel heren dragen polo’s nu ook als werkshirt.

Soorten Polo’s

Polo’s hebben in alle gevallen een kraag met korte of lange mouwen. Korte mouwen voor de zomer en lange mouwen voor de winter. Polo’s zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. De trend van de kleur gaat mee met de seizoenen. In de zomer worden vooral lichte en kleurvolle shirts gedragen. In de herfst en winter worden wat donkere en herfsttinten toegevoegd aan het kleurenpallet. De gelegenheden wanneer een polo gedragen kan worden zijn zeer divers. Het is een goed kledingstuk voor de vrijetijd en voor warme dagen. Maar een polo kan ook zeker gedragen worden op de werkvloer.