Succesverhalen in de modewereld

Je hoort het wel vaker en het is voor vele jongen meiden een droom: je eigen modebedrijf beginnen. Steeds vaker komt het voor en wordt het realistischer om dit ook daadwerkelijk te ondernemen. Er zijn zelfs speciale opleidingen en cursussen voor ontwikkeld. Het is een droom van vele, maar hoe jaag je dit nou echt na. Is het wel haalbaar?

Cursussen

Het is tegenwoordig ontzettend populair: een cursus volgen. Het is voor vele een juiste oplossing voor als ze niet weten wat ze willen studeren, of als ze een vooropleiding willen volgen om op een gewilde studie binnen te komen. Ook is een cursus handig voor als je al gestudeerd hebt maar meer kennis over iets specifieks wilt opdoen. Zo heb je verschillende cursussen voor mode. Denk aan een Mode Ondernemers cursus. Dit is een thuisstudie waar je meer kennis door opdoet hoe je een modeonderneming opzet stap voor stap. Je kan dit dus heel specifiek kiezen. Daarnaast zijn er genoeg cursussen die algemener zijn zoals zelf ondernemen, etc.

AMFI

AMFI is een goed voorbeeld van een speciale studie voor mode. Het is het enige mode-instituut in Nederland dat de gehele modeketen beslaat. Je kunt je in deze studie specialiseren in verschillende dingen, onder andere het management en ondernemen van de mode. Het is een gewilde en populaire studie en je moet jezelf dus goed bewijzen.

Josh V

Een goed voorbeeld is Josh V. Na jarenlang hard werken besloot Josh Veldhuizen in 2011 haar droom na te jagen: een modelabel beginnen. Ze is geboren en getogen in Amsterdam en leefde al vanaf kleins af aan in het modewereldje. Haar familie is al bekend met het harde ondernemersleven. Josh V is in de loop van de jaren ontzettend populair geworden en hoort zeker bij de succesverhalen. Het is een van de snelt groeiende mode labels in Europa. Ze heeft het dus ook nog eens voor elkaar gekregen om het niet alleen nationaal aan te pakken, maar internationaal. Josh V staat bekend om haar luxe kleding, chique stijl en haar vrouwelijke collecties.

Ze is overal op onlinegebied te vinden. Ze legt zelfs haar leven vast op video en plaatst dit op YouTube. Zo kan je haar leven volgen en een kijkje nemen in hoe het leven is om dagelijks een eigen bedrijf te runnen. Zo zie je ook dat het niet altijd maar leuk is. Het is hard en lang werken.

Als een eigen modebedrijf opstarten jouw droom is, doe je research en jaag je droom na!