Mijn werk, mijn vrienden

Ik werk nu al een hele tijd in de zakelijke dienstverlening. In deze branche werk ik vooral op kantoor. Hier heb ik veel afspraken met mensen die met een probleem zitten. Door middel van het ontmoeten met de klant kunnen we bespreken wast er aan de hand is en wat we voor diegene kunnen betekenen. Dit zijn lange werkdagen soms. Soms zit ik wel vanaf acht uur ’s ochtens tot acht uur ’s avonds op kantoor. En daarna kan je lekker naar huis. Rustig met een drankje op de bank een film kijken.

Zeuren over de lange dagen

Wat ik het leukste aan mijn werk vindt zijn mijn collega’s. Alle werknemers zijn nog vrij jong. Op deze manier kreeg ik al snel een goede klik met deze mensen en zijn we goede vrienden geworden. Zo spreek ik ook buiten werk met mijn collega’s af. Dan doen we gezellig met z’n alle een drankje, of gaan we naar de film. We kunnen ook samen over veel praten omdat we hetzelfde werk doen. Op deze manier ben ik niet de enige die aan het zeuren is over de lange dagen.

Een nieuw klusje

Maar nu moeten er ook andere dingen geregeld worden op het kantoor. En dit klusje hebben wij gekregen om uit te voeren. Het bedrijf wil namelijk wat meer letten op het milieu. En dat is heel logisch sinds dat steeds belangrijker wordt. Zo werden de bedrijfsauto’s elektrisch. Maar we moeten ook kijken naar het afval. Om zelf het afval te scheiden kost veel te veel tijd. Het moest makkelijker kunnen. Zo gingen we kijken op GP groot. Hier zagen we afvalbakken die het gelijk al sorteren voor je. Hierbij heb je dan plastic afval, rest afval, papier afval en GFT. Op deze manier wanneer je iets weggooit kan je het gelijk in de goede bak gooien en helpen we het milieu een beetje meer.

De wereld een beetje beter maken

Er is natuurlijk heel veel bedrijfsafval. Het handige aan recyclen is dat er nieuwe producten van het afval kan worden gemaakt. Zo hecht je waarde aan je afval. En wordt je CO2-voetprint verlaagt. Ook zorgt dit voor minder kosten. Dat is altijd van belang in de businesswereld. Dit moest dan ook zo snel mogelijk geregeld worden. De vuilnisbakken zouden op centrale plekken komen te staan in het kantoor, zoals de kantine. Dan kan iedereen direct hun afval scheiden. Zo leggen wij ons steentje bij aan de verbetering van het milieu. En kunnen we hopelijk de wereld een betere plek maken.