zoekenweb.nl

Hoe werkt een lp speler?

Hoewel de lp speler aanvankelijk in sneltreinvaart ingehaald werd door de verschillende digitale afspeelmogelijkheden is er toch een kentering waarneembaar. Laat duidelijk zijn dat de lp speler gemist wordt. Dat geldt voor het apparaat op zich, maar zeker ook voor het geluid van een authentieke lp speler. En dus zien we dat steeds meer huishoudens besluiten om een lp speler te kopen. Vraag; hoe werkt een lp speler eigenlijk? 

Lp speler wordt ook wel pick-up en draaitafel genoemd

Terug van nooit helemaal weggeweest. Dat is van toepassing op de lp speler, een apparaat dat ook wel bekend staat als een draaitafel, grammofoonplaat en pick-up. Met een lp speler ben je in slaat om op perfecte wijze een plaat af te spelen. Met een elektromotor laat je de grammofoon draaien. Je neemt als je een lp speler afspeelt als het ware de trillingen van de naald op, een naald die weer bevestigd is aan de arm. Met behulp van een versteviger wordt het elektrische signaal hoorbaar gemaakt. Dat is in essentie hoe een lp speler werkt. 

Duurdere uitvoeringen werken doorgaans met een hydraulische lift

Je kunt ook kiezen voor een iets duurdere uitgave. Deze werkt vaak met een hydraulische lift. Dit mechanisme maakt dat de arm van de speler een zeer zachte en vloeiende beweging maakt wanneer de grammofoonplaat neerkomt op de lp speler. Doorgaans bestaat het systeem van een lp speler uit in elk geval twee metalen plaatjes. Tussen de plaatjes wordt een siliconen pasta aangebracht. De draaitafel start met draaien wanneer de arm van de houder gehaald wordt en vervolgens richting de grammofoonplaat gedrukt wordt. Aan het einde van de plaat sluit de motor overigens automatisch weer af. Ben jij benieuwd hoe dit precies in zijn werking gaat? Op het internet kun je diverse filmpjes vinden die het precies uitleggen. Hierdoor weet je zeker dat je bent voorzien van de juiste inforamtie.

Ja, de platenspeler is net als de platenhoes weer helemaal terug

Behalve de platenspeler, zijn ook de lp hoezen helemaal hip. Met deze lp hoezen kun je tegenwoordig alle kanten op. Je hebt lp hoezen van plastic en papier. Je hebt antistatisch gevoerde en ook ongevoerde uitvoeringen. Je kunt kiezen voor Black Sleeves, voor Japanse hoesjes, 12 inch converts en voor picture discs. Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat de platenspeler helemaal terug is. En daarmee is ook het bewijs geleverd dat niet altijd alles wat nieuw is een verbetering is. De lp speler hoort er helemaal bij en dat zal altijd zo blijven. Kortom, genoeg verpakkingszakjes voor jouw lp's.

Mobiele versie afsluiten